Gold Ornate Thor's Hammer Necklace - Badali Jewelry - Necklace
Gold Ornate Thor's Hammer Necklace - Badali Jewelry - Necklace
Gold Ornate Thor's Hammer Necklace - Badali Jewelry - Necklace
Gold Ornate Thor's Hammer Necklace - Badali Jewelry - Necklace
Gold Ornate Thor's Hammer Necklace - BJS Inc. - Necklace

Златен украсен ѓердан на Тор

редовна цена $1,249.00
/

Во нордиската митологија, чеканот му припаѓал на Тор, нордискиот бог на грмотевиците. Старецот Футарк на приврзокот го чита MJOLNIR, (мо-јол-нир) името на чеканот на Тор, од десно кон лево. За Мјолнир најчесто се мисли дека значи „Она што крши“. Носењето на чекан на Тор е израз на сила и одлучност.

детали за: Приврзокот „Тормовиот чекан“ е со должина од 34.4 mm со вклучена кауција, 22.8 mm ширина кај руни, 18.9 mm ширина кај pommel и 5.8 mm ширина на најтесниот дел од рачката. Кауцијата мери 5.4 мм од горе до долу. Чеканот тежи приближно 8.8 грама. Задниот дел на приврзокот е делумно издлабен малку за да се намали тежината и е залепен со ознаки на нашите производители, авторски права и метална содржина.

Опции за метал: 14к жолто злато или 14к бело злато. Бело злато од 14 паладиум (без никел) е достапно како сопствена опција, ве молиме контактирајте не за детали.

Опции за синџири: 24 "долг позлатен лак или нерѓосувачки челичен ланец, 18" долг 14к синџир од јаже со златно злато (дополнителни 175.00 УСД) или 18 "долг 14 К ланец од бело златно јаже (дополнителни 175.00 УСД). Дополнителни ланци се достапни на нашата страница за додатоци.

Достапно и во емајлирано злато (Кликни тука), антички сребро (Кликни тука) и емајлиран сребро (Кликни тука).

ПакувањеОваа ставка доаѓа спакувана во кутија за накит.

производствоНие сме компанија по нарачка. Вашата нарачка ќе се испрати за 5-10 работни дена, ако производот не е на залиха.

*Ве молиме имајте предвид: сите нарачки што содржат златни предмети ќе бараат потврда на идентитетот. Ве молиме погледнете го нашиот Политики за чување за дополнителни информации.*

Вие исто така може да се допаѓа